Dah insulin bacaan tetap sama

Sapa dekat sini yang gdm on insulin tapi bacaan masih tinggi ? Saye dah tak tahu nak buat ape lagi, insulin buat, makan ubat pun dah, jage makan pun dah cume sekarang kerap sangat lapar. Kadang saye sanggup berlapar sebab taknak bacaan tinggi.

2 Balas

Maaf ya awak. Part jaga makan tu yang awak tak jaga. Bila kita berlapar kadar gula akan naik, jadi sistem badan awak akan bekerja keras untuk process gula tu. Sebab tu bacaan awak tinggi. Rules untuk GDM -Tak boleh berlapar/skip makan -Makan on time -Makan dengan kerap tapi dalam kuantiti yang sedikit. -Amalkan diet suku suku separuh - Nak go for extra mile, boleh search makanan yang low GI Saya sendiri 6x sehari makan. Breakfast, lunch, dinner and in between main meals tu saya ada 3x snacking.

sy bru je start insulin tp dlm 6unit jelh ubatnya mkn ubat, mng asyik kerap lapar walaupn dah mkn,sy mkn jgk tp berpantang cikit lh

12mo ago

Sme pun insulin 6 unit jgk sis. Bacaan bsp sis okey tk lepas insulin ?