bacaan gula tinggi

Stress nyaaa bacaan gula tetap tggi walau mkm metformin n cucuk insulin. Ada tips yg blh mommy smua share? Plssss.. letih jgk asyik ulang alik kk smggu skli sbb bacaan gula x cantik ???

5 Balas

Sis cuba mnum air limau kasturi tnpa gula... Bancuh 5 biji... Sy mse bsp..klo mkn nasi mnum dgn air limau kasturi sejuk mmg bacaan xkn naik... Cuba buat expriment... Sy sblum ni mnum.green tea tnpa gula.. Pon xnaik.bcaan gula laupun mkn nasi aym penyet.. Mse bsp..

4y ago

Ok sis. Tq 😊

Sis, minum air suam & air masak je sis. Jgn ambil air yang bergula.. Kalau minum barley ke, jgn letak gula.. Mcm saya gdm (control diet)

4y ago

Ha btl. Sehari mmg 2L++ air ksong sy mnm.. air barley ke air mns mmg jrg2 mnm la.. klu tringin je.. awk control diet mcm mne? Ape je yg awk mkn utk brkfst, lunch n dinner? Ade mkn buah x? Buah ape yg elok.

Diet yg pakar bagi mcm mna? Ada jumpa pakar pemakanan kan klau ada gdm? Mnuman berkafien jgn ambik, milo pun sama. Ada buat senaman x?

4y ago

Blm dpt date utk jmpe dietition sbb kn pkp ni 😪 lg pn sy mmg dh ade diabetes b4 prgnancy.. nurse kte mgkn sbb hormon

kurangkn mknan n minuman manis.. bykkn minum air msk or air suam.. tggi sgt ke bacaan awk..

4y ago

Sy mmg sntiasa mnm air msk je. Mkn n mnm mms pn dh kurg dh.. huhu.

Sama kita.. stress 😭