bacaan bsp

ibu2 pakai alat bsp brand apa ye? ada x kk check bacaan darah machine yng kita pakai dgn die orng punya bacaan? kalau lari sikit x pe..kalau lari byk die orng suruh ulang alik? skrng nk tanya brand apa yang bacaan die sama dgn kk punya bacaan?..#bantusharing #firsttimemom

4 Balas

sy buat kt kk je senang sbb dekat dgn rumah. tp sy pun ada je beli dari farmasi, yakin sikit dari brand shopee even murah. kalau ada kekangan jarak, puan boleh tanya kk pakai brand apa so senang nanti bacaan confirm sama. rasa kebanyakan kk pakai brand accu chek tu kot. cuma yg kk guna mahal sikit lah hospital gred kan.

first bsp dengan kk, sy bwk accucheck sbb kk nk check whether lari banyak tk reading between sy pnya dan kk pnya .. once tk lari banyak which below than 0.5 before breakfast/after breakfast/lunch/dinner.. kk akan bagi green light untk buat bsp sendiri .. tp nanti tanya kk boleh tk nk buat bsp sendiri ..

Kk saya guna contour plus punya brand. Saya mula2 guna cafoe , lepastu bacaan macam tinggi je saya beli contour plus mcm kk . Tadi test , lari bacaan 0.2-0.4 bacaan dgn kk punya tapi nurse cakap still boleh guna sebab tak lari jauh

1y ago

yes2 kebanyakan kk pun dah guna yg ni. mcm kk sy juga. tahun lepas guna accuchek tu. tahun ni contour plus. thanks sis sy lupa nama brand ni td haha. beli ni bagus buat sendiri kt rumah senangggg

sy guna accu check.. awal2 kne buat bsp sy buat kt kk,bwk yg sndiri punya sbb nurse nk bandingkan bacaan. bacaan sama ngan kk, so buat sndiri la kt rumah..