Tidur Terlentang

even dah tahu tidur terlentang tak baik untuk kesihatan baby , i still tak boleh elak dari tidur macamtu . kadang² siap angkat dua belah kaki lagi sebab tu je cara boleh buat i tertidur & buat tidur lagi selesa . bila try tidur mengiring , i akan tidur mengiring ke kanan sedangkan yang disarankan tidur adalah tidur mengiring ke kiri . lagi pun i tak suka tidur mengiring sebab akan rasa sakit kepala & lemas . tolong tunjuk ajar macam mana cara lain nak tidur mengiring dengan selesa . i rasa bersalah sbb fikir keselesaan diri sendiri tapi baby dalam perut pun tak selesa ? .

6 Balas

Doctor cakap boleh je tido terlentang... Tinggikan kaki sama paras dada .. Tido terlentang ni tak bagus untuk tulang belakang kita (ada namanya tapi dah lupa) especially yang dah nak dekat due tu sebab berat baby makin naik

Tido terlentang bkn buat Baby kurang selesa tapi lemas. Harap sis byk membaca tentang posisi tido ni. Salur darah yg supply ke baby blh tersekat dan menyebabkan baby kurang oksigen. Blh trigger sudden death.

Tidur terlentang kepala kena tinggikn 45darjah cm posisi separa ddk separa baring. Tidur terlentang xelok sbb tkt baby lemas xdpt oksigen sbb drh x mengalir. U

Saya tdr terlentng . bby siht je . ok smpai sekrg . asal doa sntiasa ada sis

Sy try up status sis..hrp ada yg blh mmbntu mnjwb soalan sis ni ..

Ni ada org yg lebih kurang sama macam sis. Moga membantu 😊