Tidur Terlentang

even dah tahu tidur terlentang tak baik untuk kesihatan baby , i still tak boleh elak dari tidur macamtu . kadang² siap angkat dua belah kaki lagi sebab tu je cara boleh buat i tertidur & buat tidur lagi selesa . bila try tidur mengiring , i akan tidur mengiring ke kanan sedangkan yang disarankan tidur adalah tidur mengiring ke kiri . lagi pun i tak suka tidur mengiring sebab akan rasa sakit kepala & lemas . tolong tunjuk ajar macam mana cara lain nak tidur mengiring dengan selesa . i rasa bersalah sbb fikir keselesaan diri sendiri tapi baby dalam perut pun tak selesa ? .

6 Balas

Tidur terlentang kepala kena tinggikn 45darjah cm posisi separa ddk separa baring. Tidur terlentang xelok sbb tkt baby lemas xdpt oksigen sbb drh x mengalir. U