Dah nak dekat bersalin nih..emosi x menetu

Dah nak dekat bersalin ni emosi jadi x menetu😭main dduk dengan mak mertua. Ssh btl la.. Bukan mak mertua x baik. Baik je cume x fhm dgn keadaan kita dalam pantang.. saya ingt lagi saya bersalin anak pertama dulu. Saya berpantang rumah mak saya..dan jjur saya cakap saya selesa dduk rumah mak sendri sbb mk kite ni fhm keadaan mcm mana..lagi2 dalam pantang🥰 Lepas tu time mak mertua dtng melawat je..selalu tnye bila nk blik rumah mak..kali kedua ketiga ke empat..bnde yg same je mkmertua tnye..jadi mak ayh saya ni jadi kecik hati la sbb mcm xcye kan mk ayh saya jge kan saya..so saya ambik keputusan untuk blik rumah mak mertua saya pantang hari ke 20..x dan la hbis pantang dekat rumah mak ayh saya tuh..dalam fikiran saya xpe la mungkin makmertua saya ni die nk jge la kan..so blik la saya rumah mkmertua saya..apo...hari pertama tu dah tunjuk dah..bayng kan kite tngh menyusu ank dgn lapa dgn letih malam2 kurang tido..buat x tau je die..die masak tpi bkn lauk pantang tpi lauk untuk diorng yg nk mkn..so aku terpaksa goreng ikan kereng sbb x than lapar..sbb kang bby nak susu plk..saya bersalin czer..dan nk di jadi kan cerita ank saya ni kuat nangis dalam pantang..saya tau dah stat pukul 7 malam saya kene siap semua dah..untuk btl2 hadap bby je..kalau bby saya btl2 buat peragai....dari 7 malam smpai 12 tngh hari. Baru die tido..korang bayang kan saya bersalin czer dduk berapa belas jam..bile dpt baring tu..allah je tau sakit raya nk terkoyak perut...suami saya kje..malam saya x bgi die berjge sgt..sbb die sehari dua tige kje die buat..saya xnk kalau suami saya terlalu jge lewat malam sgt..takut kesehatan die tergangu..saya harap kan die je untuk kje..kalau suami x sht nk mkn ape..mk mertua saya plk buat mcm xde msaalh..tau nk selesa die je. Lepas tangan je emosi saya mcm tu..saya rasa nk bunuh je ank saya tu..sbb saya terlalu stress dgn keadaan tu. 😞 Tpi alhamdulillah saya masih lagi kuat dan ingt allah..dan skrng nak ulang blik apa yg jadi dulu..saya ni mudah serik..cukup sekali saya xnk jafi bodoh lagi untuk kali kedua....saya nak hbis kan pantang saya dekat rumah mak saya sendri..apa pihak suami nak ckp..ckp la saya xnk jadi bodoh lagi

1 Balas

selalu fmly belah suami bermasalah kan..pantang je umah mak sendiri senang..kalau saya jadi sis,saya dah angkat kaki dah..pantang tak pantang..kalau dah xselesa la tu jugak saya balik umah mak sendiri

12mo ago

itu la..cume masih lagi nak kene jge ati belah fmlly suami. sbb mls la nk bermasam muka kan..kite buat dalam diam dah la..jnii jangan bodoh ikut ape diorng ckp. buat keras hati dah la