Suami lebihkan keluarga dia dari anak dan isteri.

Dah lama pendam rasa ni. Selalunya tutup mata saja bila dia lebih dengar ckp mama dia dari isteri. Kadang ada juga bergaduh Sbb mama dia dan adik2 lain suka masuk campur. Pernah Jgk tak bertegur tapi berbaik sbbkan anak saya cucu pertama mereka. Tapi harini buat betul saya rasa marah dan terkilan. Saya dan suami PJJ. Kadang jumpa hanya hari minggu atau x. Walaupun Anak kami Baru setahun. Tapi Dia Faham Bila orang berjanji. Saya sedih Bila tgk Anak, Bukan diri saya walaupun saya menanti hari untuk bersalin Anak ke2 2 hari ni adik beradik suami ada buat kenduri. Hanya lah kenduri merisik&bertunang. Majlis Hari ahad ,Lepas zohor. Suami ada ckp selepas selesai Dia akan Balik secpt mgkin nak main dgn Anak n bawak Anak jln n mkn Kt luar. Dari zohor, ke asar, ke maghrib ke isyak tak smpai la Pkul 1pagi tak muncul2 suami. Anak Dia seakan tahu bapak Dia nak balik. Tido Petang pun smpai pukul 4 saja. Skrg ni smpai pukul 1 Dia masih Tgu bapa Dia smpai,. Selalunya Anak saya tido pukul 10mlm. Saya da Cuba tidokan, susu Tapi tetap Dia active menunggu walau mata dah layu. Bila bukak whatsapp family group suami. Seronok pulak semua Tgh dinner n celebrate birthday adik2 Dia. Ya Allah. Sedih rasanya. Knp la diaorg ni tak terpkir, si laki ni ada keluarga yg Tgh Tgu. Bini Tgh sarat. Anak pulak nak perhatian. Sedih rasa. Xkan da sorang pun terdetik n terpkir keadaan Kitaorg berdua, xkn da sorang pun nak Nasihat suruh Balik.. sayu tgk Muka anak.. Smpai kan saya msg suami Jgn balik sini Sbb buang masa saja. Lagipun Pagi Esok Dia kena Balik semula untuk kerja. Hati ni da Macam Mati smpai kan saya terpkir, Kalau saya nk bersalin Nnty. Lepas diacharge Baru saya bgtau Dia. Kalau Ada Yang tanya, kenapa suami xbawak kami. Disebabkan saya Risau tetiba Dlm perjalanan nak Terberanak, Nnty susah nk buat urusan hospital.

7 Balas

lelaki yg rapat dgn family kebanyakannya macamni. lalai dengan tanggungjawab utama. alasan dia sebab kita orang luar. baru berapa tahun sama2 banding dengan family dia. cara saya, saya buat benda yang sama macam dia buat. dia masukkan family dia dalam hal rumah tangga kitorang so sy masukkan sekali family saya dalam hal rumah tangga kitorang. the more the merrier. dia naik rimas. haha. ingat mak ayah sy xde opinion ke selama ni. saya je x ambik kisah sb bg dia can jd ketua keluarga. bila dia dah rasa baru dia paham. baru la dia cerdik sikit. so sis, be happy and masukkan sekali family sis dlm rumahtangga ni sampai dia berubah. kalau family sis toksik lagi cepat dia berubah. be like him. jgn makan hati srg2. insyaAllah bila dia dah faham, dia akan utamakan rumah tangga dia blk. dia kan ketua keluarga awk. bukan ketua keluarga ayah dia.

2y ago

Saya Bukan xnk masuk kan family saya, Cuma family saya jenis Mmg xsuka masuk hal keluarga anak2. Mmg kadang saya cerita dgn mak saya, Tapi mak saya kata hal keluarga anak2 mak xnk cmpur. Mak hanya boleh dgr. Sbb keluarga mertua mulut kadang boleh tahan jahat jgk. Ini malam td Ingt Dia xbalik. Balik juga ke rumah. Pastu mama Dia Call saya hanya tanya Anak Dia da smpai belum. Takda tanya khabar menantu atau cucu.