Sesi Tanya Pakar bersama Dr. Navdeep Singh Pannu, Obstretrik dan Ginekologi (O&G), TMC Fertility

'Dah hamil 3 bulan tapi tak ada muntah-muntah. Normal ke? Atau saiz perut tak besar macam ibu lain ketika hamil? Atau risau tentang aktiviti harian menjejaskan perkembangan tumbesaran bayi?' Tanya semua soalan anda secara terus bersama pakar jemputan kami iaitu Dr. Navdeep Singh Pannu, Obstretrik dan Ginekologi (O&G), TMC Fertility Puchong pada hari Khamis, 22 Julai 2021, jam 4.30 petang. *NOTA : Segala persoalan diluar daripada topik dan masa yang dijadualkan akan di padam atau tidak dijawab.

Sesi Tanya Pakar bersama Dr. Navdeep Singh Pannu, Obstretrik dan Ginekologi (O&G), TMC Fertility
43 Balas
undefined profile icon
Tulis jawapan

Kencing kotor.. Frm early pregnancy till now kencing kotor 25 minggu sudah, sampai habis kan antibiotic, do test do many times.. Ni Baru 2 kali kencing no trace, tak kotor.. Tu pun lepas kencing pagi 5 kali, Baru dapat kencing bersih.. Kalau kencing awal kat klinik, result tetap kotor.. Kenapa cam nie?

Baca lagi
4y ago

Ketika hamil, Hormon adalah salah satu punca, ia menyebabkan perubahan pada saluran kencing dan itu membuat wanita lebih cenderung mendapat jangkitan. Cara untuk mencegah dari jangkitan kuman: kosongkan pundi kencing anda dengan kerap, minum banyak air untuk kekal terhidrat. Buat pemerikasaan untuk jenis kuman dalam kencing.