help..

dah 39mggu.. masih blm ada tanda2.. sakit bahagian bawah ni dah kerap dr 38mggu lg.. makin hari makin menjadi sakitnye.. sampai nk angkat kaki pakai sluar pn ble kluar airmata.. pinggang pinggul, jgn ckp la.. dah rasa mcm nak hancur.. btul2 dah x tahan.. klu mcm ni bole refer hospital ke.. tk sanggup dah tggu lama.. bgn pagi nak kluar airmata bgn dr katil.. ??

10 Balas

Dear...i 39minggu sekarang.. going through exactly same situation mcm u sejak few weeks... now i tunggu2 je "water bag" break..tak tahan sakit... nak tido pun susah... nurse i nasihat pegi hosp kalau tak tahan sgt... i just nak tunggu until edd i - 14th july...if masih takde tanda2 nak bersalin then nak pegi hospital... 😭😭😭

5y ago

Ye betul... ini 2nd child saya... yg 1st tu pun kena induce juga sbb "water bag" tak pecah tp leakage je..tp tu 1 minggu sblm edd i...kena admit lepas tu induce 2 kali baru ada contraction pain... so kali ni pun tunggu je la... jgn risau ye, mungkin baby nak lahir btl2 full term... kena sabar je la kita ni... 😘❤

sama! sy pun dah 39w..mcm2 rasa dah ni..bila angkat kaki nk pakai seluar tu, rasa mcm lenguh sangat2..bila dah duduk, nk bgn bjalan tu..ya ampun! sakitnya..bgn dr katil pun sama..rasa sakit betol kt bwh ni..bby pun selesa duduk dlm perot ni, taknak keluar lg..hahaha

5y ago

bersabarlah kte ye.. okay2 apape nnti sy update..

Better terus pergi hospital . Memang rasa nak buang air besar. Sbb bersalin macam buang air besar . Risau jadi ape² . Terus gi hospital . Pernah jadi kes dekat tempat sy . Perut asyik sakit je 38 week . Dia nk buang air bsar. Last² baby kluar.

Mmng tu tnda2 sis tkt dh bukaan bnyk je..Mmng xade tnda kuar dri faraj kte tpi tnDa mngeras perut atau bwah tu..Sb sye pon mcm tu 39w bersalin tnda yg kuar dri faraj tu xade hnya mngeras kerap2..Last2 bersakin trus emergncy lr..Better g k

5y ago

Rsenya dh nk dkt bsalin lh tu...Sis stndby...sb sis dh cukup buln tu...37W keatas dh ckup bln nk bsalin...Sye ank pertma 37mngu lbh bsalin..Kdua je lwat 39mngu

Saya anak yg sulung baru 38 minggu dah masuk hospital sbb sakit kat ari2..masuk pukul 4 pagi bersalin pukul 8.59 pagi.

Pg hosp la sis..n tgk apa kta doc..k..smga dpermudhkn..may god bless u n baby.. 🤗🤗

5y ago

so ape kate doktor?

Kalau tak tahan blh pergi hospital.. Mybe dorg akan suggest apa2 nnti

Sama sis sakit sna sini..nk bngun dri katil pinggang blkng sngt sakit

5y ago

eya sis..nk pki spender kena dduk baru pki klo x dduk sakit sngt kat celah kelangkang..bila btuk ngilu sakit kat ari2 bawah perut..sy da nk msuk38 w😊

Smoga dpermudahkan sis...

smoga d prmudhkn sis

5y ago

terima kasih sis..