Nak tanya...

Dah 2hari baby kurang gerak. Gerak pon slow ja. Perut kerap mengeras. Masa mengeras tu mmng xrasa baby gerak. Nk rasa baby gerak sy kena baring goyang2 perut baru rasa. Da ajak asben g hospital check. Dia kata xyah...dia kata perut mengeras tu biasala...perut nk besar. Nak lawan kang kata isteri melawan. Tapi hati ni xsedap ja..nk g sendri anak2 xda yg jaga. Ni baby ke4 . Now da 29w. Sy xda msalah ksihtan apa2 stakat ni. Sy ni over react ka? Asben kata sy ni pikir bukan2 ja...padahal xda apa.

3 Balas

Hurm..sis kira pergerakan bby ckup x 10?? Dr 9pg smpai 9mlm?? Jika xckup sis kne g hsptl secepat yg mungkin..kndungan dlm bhya..tkut lemas ke..terbelit tali pusat ke or etc.. mg d pmudahkn segalanya..aamiin

4y ago

Kalau lewat sgt..sis kena g hsptl asap..nti doc n nurse monitor keadaan bby gune mesin ctg tuk tgk graph tntukn bby ok normal or abnormal ketika itu..mg d pmudahkn segala urusan sis..aamiin

sy pon sama..29w..perut kdng2 megeras gak..bby pulak gerk xikot kiraan..siang kurng gerak..mlm atas kol 9pm aktive gerak..sy pon pening nk kira gerakan dia..😅

4y ago

Sy ni malam lg xperasan. Sbb dia xaktif. Siang ni kita kacau2, kita mkn, mnum bru dia gerak slow2. Sebelum ni aktif sgt2

Dah start kira ke belum sis? Kalau kurang dari 10 gerakan, better gi hosp. Explain dkt husb kalau kurang gerakan bahaya. Kita tak tahu ape jadi dlm tu.

4y ago

Da start kira. Baby still gerak tp sgt slow dan sgt jarang gerak. Kena kita goyang2 perut atau mnum air sejuk bru gerak. Sebelum ni ok aktif. Ni bru 2hari jd gini