34 weeks baby kurang pergerakan

baby kurang gerak dlm perut. asyik mengeras ja perut. kalau tekan tekan perut dia gerak sikit jaaa. tapi setiap hari cukup ja gerakan 10 kali before 5pm. risau hmm esok baru checkup kt klinik. mcm mana nk bg rangsangan supaya baby gerak mcm biasa eh? #pleasehelp #ingintahu #jgnbullypliss

2 Balas

klo ckop 10gerakan ok..tp klo xckop perlu ke hospital tros.biasenye klo kurg gerak bermkna bby lbih tdo..klo tiade gerakn atau xckop perlu ke hospital tkot ade mslh dgn bby dpt lemas dlm perot ataupon tali pusar terbelit..mcm sy lbih suke berbual dgn bby..klo kurg jugk gerak sy akn mnom ais batu atau letak ais kat perot..

baby sy plak trlbh gerak.... dh mengeras pon lpas tu gerak... kdg tgh pg 2 3 pg dia dok berkungfu... 😂