Nak tanya...

Dah 2hari baby kurang gerak. Gerak pon slow ja. Perut kerap mengeras. Masa mengeras tu mmng xrasa baby gerak. Nk rasa baby gerak sy kena baring goyang2 perut baru rasa. Da ajak asben g hospital check. Dia kata xyah...dia kata perut mengeras tu biasala...perut nk besar. Nak lawan kang kata isteri melawan. Tapi hati ni xsedap ja..nk g sendri anak2 xda yg jaga. Ni baby ke4 . Now da 29w. Sy xda msalah ksihtan apa2 stakat ni. Sy ni over react ka? Asben kata sy ni pikir bukan2 ja...padahal xda apa.

3 Balas

Dah start kira ke belum sis? Kalau kurang dari 10 gerakan, better gi hosp. Explain dkt husb kalau kurang gerakan bahaya. Kita tak tahu ape jadi dlm tu.

4y ago

Da start kira. Baby still gerak tp sgt slow dan sgt jarang gerak. Kena kita goyang2 perut atau mnum air sejuk bru gerak. Sebelum ni ok aktif. Ni bru 2hari jd gini