tanda bersalin ke?

dah 2 3 hari cirit birit, perut memulas rasa nak membuang tapi tak juga and then selalu baby mengeras sekali dengan sakit belakang sampai ke pinggang tu tanda nak bersalin ke? baby dah 37 weeks 2 days. dah bgtau nurse tadi pagi but nurse cakap tanda bersalin belum ada lagi, nurse suruh alert ja. ni first baby takda pengalaman lagi ?

7 Balas

Tanda nak bersalin tu sakit pinggang dan baby mengeras. Setiap sejam dia dtg menyerang. Lps tu makin dkt. Setiap 40minit dia dtg lg. Then, setiap 30mins. Dia dtg semakin dkt dan dkt.. X hilang. Dan semakin sakit. Sampailah setiap 10minit sekali dia dtg keras dan sakit tu. X tertahan lg sakitnya masa tu. Ini tanda yg sbenar selain pendarahan dan ketuban pecah.

Sakit belakang ke pinggang tu mcm ye, tp kalau nurse ckp bukan maybe just fake contraction. If sakit lg & kerap, terus pegi hospital ye. Kalau fake contraction, dia xkonsisten timing sakit & blh hilang if kita tukar position. Tp kalau contraction betul, beranak nnt baru hilang sakti.

Sy 2mggu cirit birit sis sblm bersalin hari tu..braxton hicks sy alamai selama 3mggu sblm bersalin..perut kerap mengeras dari bhagian bawah kdg sakit sampai ke pinggang,last sekali keluar air ketuban tpi sikit jer pegi hospital dah ada bukaan 4cm ..35mggu 5hari sy dah bersalin..

3y ago

TAKDE KUAR TNDA KE..SBB SY DH 39 MINGGU..PERUT ASYIK MNGERAS SKIT..TPI DOK TUNGGU TNDA KUAR XDE PUN

"sakit contraction tu dari atas.. kalau sakit dari tepi ke bawah ke, itu bukan.." 👈 bkn sy kata la tapi dkter.. baru smlm dye bgitau.. erm sy belom ade pengalaman.. baru 12 weeks.. 😅 sakit dari atas tu dari atas perut.. area ulu hati bwah sikit..

4y ago

skarang sy dah 26w.. rajin mngeras.. kejap kiri kejap kanan.. ape laaa d buat nye kt dlm tu.. 😅😅

selasa 38w sy...prt mgeras..kelengkang skt..pinggang skt...xda rs nk bersalin lg..bby pon masih aktif...

Tanda la tu sis , bek p sepitall manatau ad bukaan..

g hosp