Tanda-tanda bersalin ke?

Hi mummies, firts time mom here. nak tanya, cirit birit tu tanda-tanda nak bersalin jugak ke? harini da 4 kali g toilet. sy da 36 weeks 3 days. Tadi pagi baru lepas checkup KK and kebetulan ada contraction kejap masa tgh check perut, nurse pun ckp tu contraction. sbb kitonyo jarang senggugut so tak ingt dah rasa senggugut camane hehehe. saya da kena siap sedia dah ke? #firsttiimemom #ingintahu #tolongibuibu

2 Balas

kadang2 contraction false ..kalau kerap 5-10minit skli bru betul2 contraction ..klau rasa was2 sis blh refer hospital terus ,monitor jugak pergerakkan bby klau bby rasa kurang gerak better terus je hospital

mcm sy diarrhea is normal utk bg ringan bdn. not sign of labour.