Kongsi cerita

Cuma nk kongsi cerita...saya lewat period 5 hari, sbelum tu dln masa 2 mnggu sy rasa letih sgt, loya pn ada, sntiasa rasa jantung brdegup laju, buat kerja sikit dh penat..selalu org kata ni simptom mengandung, akhirnya sy ke klinik sbb upt negatif, dan doktor buat ujian darah, esoknya klinik call result dh keluar, dan tepat sperti jangkaan doktor, sy hyperthyroid yg agak tnggi...just nk share pd semua, simptom2 yg kita rasa mcm mengandung tu kdg kala ada sakit lain yg kita xtau, rujuk la pd doktor jika ada rasa simptom mcm mengandung tp upt anda sentiasa negatif

2 Balas

Sy pengalaman kena hyperthyroid sekaligus sebab ad molar pregnancy. Siptom mmg sebijik mcm pregnant biasa, tp muntah xhenti2 smpai lembik. Jantung laju, rasa nk pitam. Xperiod 2 bulan (molar pregnancy) tp lpstu darah kluar xhenti2 mcm period lbih dri sebulan. Tu antara simptom2 molar pregnancy. Bila ke klinik, check upt positif pregnant tp bila scan tgok molar. So, doc terus refer ke hospital. Hampir sbulan juga di hospital. But now, after 2 years alhamdulillahhh rezeki pregnant lg. Perasaan risau ttap ad takut molar pregancy lg (sbb xbuat buku lg-baru 5 weeks). Suami kuatkan kata insyaA xde apa2.

Thanks info sis..