Upt negatif tapi ada simptom

Saya ada simptom mengandung. Period tak normal. Test upt kali kedua double line tapi samar. Test upt kali 3,4,5,6,7,8,9 negatif ja. Dah check klinik takdak pulak pcos ka cyst ka. Rahim semua cantik. Dinding rahim tebal. Waktu check tu 2 minggu simptom. Sekarang dah sebulan lebih masih ada simptom upt masih negatif. Saya mengandung atau tak? Tapi rasa lesu and letih sangat. Breast and nipple pun sakit berdenyut. Loya muntah.

8 Balas

Maaf ya tp kdg2 perasaan terlalu ingin mngandung tu buat bdn kita ‘create’ fake symptom tu. Sy pun period x teratur n slalu ada perasaan mcm ni. Bila upt kata 1 line tu maka negative la n mmg x mngandung lgsung. Perit nk telan sbb slalu mcm tu. Tips sy, perhati kan discaj kita n sentiasa happy2 kan diri. Alhamdulillah, masa sy tgh happy2 sy notice lendir mcm putih telur kluar n mmg masa tu lekat. Jgn stress2 ok

1y ago

Tula. Memang awal awal dah set dalam otak ni fake simptom ja. Tapi dah diignore lama2 dia masih sama gak. Sekarang sampai husband pun kata breast makin besar perut pun dah nampak besar. 😅 Pastu husband kata tunggu la dulu kot betul ada isi. 🫠

hi sis, saya cadangkan beta hcg (blood test) ya: sbb mcm kes kawan saya period delay 3 minggu, check upt negative, bila pi klinik buat beta hcg baru tau rupanya pregnant.

1y ago

kalau check guna upt betul sis, sbb guna urine kan, jadi bila byk minum mmg ada effect. sbb tu digalakkan check waktu bgun tido, at least 4 jam sebelum takde minum air. tp kalau beta hcg ni dia ambik darah, jadi ketepatan lebih tinggi. hehe takpe faham perasaan sis, saya masa mula nak pregnant dulu pun mcm tu jugak🤭. insha Allah semoga yg baik2 untuk sis 🙌🏻

mengikut pengalaman sy, upt kalau dah byak kali test mmg negatif, negatif la tu. tggu jela kot sebulan ke dua minggu. kadang hormon imbalance.

sy pula 2minggu je rasa simptom mengandung lepastu takde dh.. tapi setiap hari test upt positif. line pun terang.Dh delay period 4hari.

tggu next cycle period ke x.. wat mse nie, jge ksihatan.. jgn lpe mkn folic acid.. jgn wat keje berat2..

1y ago

Tengah tunggu jugak period tapi simptom macam nak sengugut ja ada. Darahnya tak keluar pun. Sepatutnya period cara normal saya 2 bulan sekali. Tapi ni 4 bulan dah tak period. Aneh gak. Tak pernah lama macamni

Dah check klinik, doc ade bagitau ape2 tak psl simptom tu?

Sis tak cuba buat beta hcg ke?

period regular x?