hari

cuma nak bertanya,memang xsama ke cara pengiraan usia kehamilan antara hospital,klinik ibu&apps?sebab last month msa c.up kat hospital kiraan dia sama dengan apps.tapi bila dengan klinik ibu lambat sekitar 2hari sedangkan due date yang sama.bukan apa sy ni GDM mommy n xboleh lebih hari untuk bersalin?kiraan apps&hosp sudah 38w6d tapi klinik 38w4d.

1 Balas

Hi mommy. Kalau beza jauh sgt means baby tu besar atau kecil dr anggaran sebenar. Ikut anggaran edd mommy td, means baby besar dr sepatutnya. Sbb tu kena bersalin on time. Just ikut edd sebenar. Edd dr doctor cuma bdasarkan saiz baby.

5y ago

lpas bersalin mommy dh bebas gdm?harap2 gitulah hendaknya.inshaallah ameen