Berapa weeks ?

Hi mommies . Kita kena ikut kiraan berapa minggu melalui apps ni atau scan kt klinik swasta ye ? Sebabnya kt klinik dr scan sy dh 8w tp dlm apps ni baru 7w5d. Sy konpius jap 😅

4 Balas

kalau scan tu ikut saiz baby, jadi saiz baby dah 8mgu...tapi ikut apps ni dia kira ikut tarikh hari pertama last period, kira tu umur kandungan dah 7mgu..klu org tanya, jawab ja agak2 dah 7mgu lebih camtu..haha lagi2 anak 1st ni, baik kita sembunyi2 ja dlu

3w ago

oh paham2. betul tu. thankyou ye sis😊

awal2x scan berapa sis?, n period regular tak?, selalu ikut yg awal scan kt kk dulu. sbb mmg tiap kali scan due akan lari ikut saiz baby.

3w ago

mula2 sy scan masa tu sy 6w1d kalau ikut tarikh first priod yg terakhir. tp dr ckp sy dh 6w4d masa tu . period okey teratur . cuma bila org tnye kita tak tahu nk jwb bape week dh

Beza beberapa hari tu ok je sis. Doktor estimate ikut size baby jugak.

3w ago

orait sis paham2 . thankyouuu 😊