Apa yang puan rasa perubahan pada badan yang menyebabkan puan nak cek UPT ?

Cuba share sikit apa perubahan mommies2 sekalian sebelum check UPT ianya +ve? Dan apa langkah mommies seterusnya? Mari share bersama. Mana tahu boleh terjawab serba sikit persoalan utk mommies yg tgh runsing jugak tu 🫰🏼

76 Balas

sy taknak check pun sebenarnya. sbb dah 4 tahun check upt x pernah naik 2 line. period lakk mcm biasa. tp suami paksa check sbb dia ckp perut sy nmpk berisi. sy ckp jelaa sbb sy gemuk, tp dis bgtw ni nmpk lain. bukan lemak, tp nampak mcm terbonjol sikit dan firm. sy klu bole mmg xnak test lagi upt sbb period je mc biasa dan paling takut klu kecewa lagi 1 line. tp ikut jela ckp suami. tber test subuh naik 2 line pekat. pergi scan rupanya dah 16w5d. jammed kejap kepala sbb sy period je. ah sudah darah apa pulak yg kluar slama ni 😂 tp Alhamdulillah syukur. sy pun x perasan perubahan pd diri sndri time mengandung. cuma ad laa rasa badan mcm kembung, kdg2 sakit ulu hati, rasa panas malam2, dan kejap2 macam mual. mual tu ingat bnyk angin dlm badan. rupanya ade org baru kt dlm rahim. skrg da masuk 32w3d.