Apa yang puan rasa perubahan pada badan yang menyebabkan puan nak cek UPT ?

Cuba share sikit apa perubahan mommies2 sekalian sebelum check UPT ianya +ve? Dan apa langkah mommies seterusnya? Mari share bersama. Mana tahu boleh terjawab serba sikit persoalan utk mommies yg tgh runsing jugak tu 🫰🏼

76 Balas

saya belum delay period lagi dah cek sebab rasa macam lain dgn badan sendiri.. sy sensitif sikit dgn badan sy hehe.. first hidung tersumbat sampai tak boleh nafas setiap malam.. nak kata sejuk sini cuaca panas.. lepastu bahagian pipi dalam sy macam rasa kesat lidah rasa lain macam.. lepastu asyik buang air kecik..breast rasa sakit banyak lagi huhu lepastu sy cari tanda2 sebelum delay period banyak yg sama.. sy kira dari tarikh first period anggaran dalam 4/5 minggu sy test positip.. then cari info psl scan katanya 7 week baru nmpk baby.. da 7 minggu baru saya scan dan alhmdulillah heartbeat dah ada.. tapi sepanjang menunggu scan mmg sy jaga makanan dan tak buat keje berat..