Apa yang puan rasa perubahan pada badan yang menyebabkan puan nak cek UPT ?

Cuba share sikit apa perubahan mommies2 sekalian sebelum check UPT ianya +ve? Dan apa langkah mommies seterusnya? Mari share bersama. Mana tahu boleh terjawab serba sikit persoalan utk mommies yg tgh runsing jugak tu 🫰🏼

76 Balas

Takde apa2 perubahan ketara, test sebab mmg berusaha untuk dapat baby. so 2-3 hari lewat period terus test, maklum la excited. Dah biasa byak bulan kecewa so x kesah sangat. lepas test, dapat double line. Alhamdulillah, terus pegi klinik scan. ikut kiraan period baru 5 weeks. tapi tak berapa ada ilmu sebab 1st pregnancy. scan takde pape, balik scan, download semua apps and start baca pasal early pregnancy. now baru tahu bila sepatutnya scan and bukak buku pink masa 8-11 weeks. now tengah tunggu dengan tenang untuk scan and buka buku pink. semoga ibu baru seperti saya tak buat kesilapan yang sama pergi scan awal. kita chill2 je. Doakan kandungan saya kuat dan membesar dengan sihat. Aminnnn.

1y ago

Hai sis saya pun da scan awal..tapi tak jumpa kantung..awak ada scan juga ke😆