Loya Ketika Mengandung

Cuba buat sendiri minuman teh halia dengan mendidihkan kepingan halia segar, yang tentunya bebas kafein dan selamat diminum ? Ibu-ibu ada tips lain tak? Jom kongsi sama!

Loya Ketika Mengandung
24 Balas

Saya tak boleh minum teh dan kopi. Pedih ulu hati. Saya hanya boleh minum susu tepung dan susu kacang soya

5y ago

Anak saya yg pertama langsung takda alahan. Mungkin lain anak lain pengalaman kot. Memang saya pregnant anak pertama suka minum air susu soya. Saya sekarang pregnant anak kedua.

Saya tak tahu mcm mana nk kurangkan. Saya hanya Makan b complex. Lama2 dia pergi sendiri loya tu

Saya minum air limau. Taktahu kalau org lain. Lain org lain cara nak hilangkan rasa loya. 😊

5y ago

Sama

Hii .. sy suka makan buah jambu batu bila rasa loya .. alhamdulillah membantuu ☺️

Cari makanan yg blh d kemam , sy masa loya kemam kismis dgn kurma , nurse yg bg tips nie

Sy baru try tea madu halia .. nampak ok sikit daripada sebelumnya..

Klu sy, mkn gula2 mint. Hilangkan sikit rasa loya tu 😁😁

Kunyah chewing gum but make sure yg sugarfree

Minum air lemon and makan orange

Saya x jadi halia lemon bru ok