gender

ciri2 pregnt baby boy mcm mna..boleh jelaskann tak?..sebab syaa nak baby boy..kalau.kelua perempuan takpe jugak??.....

16 Balas

klau pngalaman sya lah ngandung bby boy yg sulung n yg ke2...kulit muk brjrwt,lps tu kulit kt leher,ketiak jdi gelap seram tgok diri sndri mmg nmpk selekeh sngt n mls nk ke dpur n mls brfesyen2 ape yg ade tu lh pakai..pnglmn mngdung bby girl plak kulit muk brseri2,kulit pun nmpk cntik, n nk brsih jer sntiasa nk brlotion n pling sya x sngka sya x reti brmake up tpi sya suka bljr mke up time ngndung bby girl..sntisa nk brfesyen2 n hri2 bljr make up..

Pregnnt bpe weeks da?? Sy mse 14weeks da thu pregnnt bby boy.. test pakai baking soda je.. da 2x pregnnt test pakai b.soda sbb x sabar nk thu.. result die tepat tau.. tuang urine dalam 3 sudu b.soda.. kalau byk buih naik atas tu lelaki la.. klu xde buih sgt tu girl.. 😁😁

4y ago

Asalkan ade buih naik atas byk je lelaki.. kurang baking soda tu... 😁

Klu sy pregn yg boy ni, kulit kusam, brjerwat,, kulit kering, kuat mkn, suka yg masam2,peruk cpt bsar, xda alahan, pmlas, asyik nk tdr, celah2 jd gelap, selekeh😅 teruk sgt prgai nye,nk uat sesuatu kne da mood..

4y ago

Sama la kita.. selekeh sgt.. nk pakai bedak pun malas

Kalau sy prgnt baby boy paling awal skli nampak... Jerawat naik banyak kat dagu n dahi.. Alahan loya loya... suka makan manis2, suka bersolek, dan perut tajam kedepan.

Kalau saya kulit jadi cantik. Ramai tegur cakap berseri 😅. Pastu perut besar. Baru 14w baby bump dah jelas. Dari awal preggy orang cakap baby girl. Tengok2 keluar hero.

Takde ciri2 spesifik sbb lain org lain sis, even scan pun doc tak boleh confirmkan 100% ketepatan gender. 😊 Sy pun suka jgk tanya tp lain org lain jawapannya.

sy preggy baby boy kulit rsa cantik sgt..berseri je 🤭🤭 pastu suka mkn manis2, suka sgt mekap..hari2 nak g keja wajib mekap wajib melawa 😊😊😊🥰

Saya pon nak baby boy, siap buat bet dngn husb sbb dia nk baby girl. Tapi hritu scan, doctor ckp mcm baby girl, habis kena ejek dngn husb dpn doctor🤣

lain org lain peel dia sis.. sb sy dua2 laki lain2.. nk jlaskn cri2 tu rsnya xde yg tepat la.. scan je la sis

Depent dengan org kot. Sy 3 kali scan sampai skrg x tau anak jantina apa... dah nak masuk 36 weeks skrg ni..