Bathing and dressing Refusal

Hi. My child is 3 years 2 months. She goes to playcshool. I am having difficulty bathting her cleaning her and in almost everything she said no. I sometimes get frustrated and beat her. What should I do??

5 Balas

Sis cube masa mandi kan anak tu sambil menyanyi. Saya buat kat anak cm tu. Bila gosok gigi pun nyanyi. Then masa nk pakai kan baju, sis puji baju tu cantik. Saya buat kan anak lelaki saya ni, saya ckp cantik baju ni, colour red ada gambar train/ kartun...sebut je apa2 yg ada kt baju tu. Then bila saya pakaikan dia. Saya ckp hensem nya anak mama. Baju cantik, badan bersih, gigi putih dan hensem, sambil tepuk tangan. Hehehe sis cuba lah.