HB Rendah

Check-up HB dah 4 kali mengikut tarikh ditetapkan : 1. 10.0 2. 9.0 3. 9.2 4. 7.9 . Ubat tak pernah missed. Cuma mungkin ada kesilapan waktu makan ubat ataupun makanan yang saya ambik. Teh, kopi memang tau tak boleh minum. Makanan mcm soya atau kicap baru first time tau x boleh makan klu HB mse hamil rendah. Rasa STRESS xtau nak jaga makan macam-mana lagi. Doktor pulak asyik tanya, dalam family ada penghidap THALASSEMIA ke? Setau saya tak pernah.. Saya sedih..

30 Balas

1. 12.0 2. 11.0 3. 11.0 4. 9.7 5. 9.7 6. 9.7. Msh kekal je HB, walaupn sy mkn sayur, daging, pati delima, buah delima, hati, jambu batu dll... Smpai nurse abik darah utk HB analysis utk htr ke hsptl, tkut thalassemia