HB Low Sharing

Dari awal pregnant hb tak pernah cantik . First bukak buku pink je hb okey . Next check up hb drop 9.3 sampai lah 34week 10.6 walaupun dah cucuk inferon . Banyak petua yang sy amalkan untuk naikkan hb . Makan macam macam tapi sama je . Kerang , Hati Ayam , Jambu Batu , Jus delima & Makan ubat dgn sunquick . Tetap hb low . Setiap kali check up , mesti bedebar tunggu result hb 😅 sampai lah ada sorang nurse ni suggestkan makan ubat dengan air limau kasturi tanpa gula . Alhamdulillah . Check up 36week hb dari 10.6 terus naik 11.8 . Syukur sangat sangat . Yang mana ada masalah hb , boleh try cara ni tau 💜

4 Balas

Wah, tips kita sama la. Cuma limau kasturi tu saya campur gula sikit. Eloknya tanpa gula ya? Nak try, risau jugak ni next checkup. Susah betul nak naik hb huhu

sy minum susu + saffron beli kt sm tiktok.. 1 trimester hb12. 7 2 trimester drop 11.6 2 trimester 12 balik..

Sy mkn udang galah bru naik cntik hb tu pon dh 38mggu nsb baik lh lau x kna topup drh

tq sharing🥰🥰🥰