HB Rendah Lagi...

Ada tak mommies yang makan maltofer lepastu HB terus ok? Boleh share cara makan ubat tu? Sy baca pada kertas ubat tu makan terus selepas je makan.. Nurse pulak cakap selang setengah jam atau 1 jam sebelum makan.. Hmm.. HB sy masih rendah 9.0 ???Tolong share macam mana nak makan ubat tu dengan sebetulnya..

1 Balas

ikut arahan nurse atau doktor. sejam sebelum makan. atau 2 jam selepas makan. jgn makan dgn milo, susu, nasi,teh, kopi. makan dgn air ksong, atau jus oren, sunquick ke twister ke kalau tidak dapat makan dgn perut kosong. itu saja. and peruubat ni penyerapan lagi bagus kalau perut kosong. 😇