Baby jaundice

Bayi jaundice.tips nak bagi turun jaundice dengan cepat dan berkesan

6 Balas

Kerapkan menyusu baby walaupun dia pilih tidur . Kejutkan atau suapkan susu even tidur . Tapi becareful takut tersedak . Sama ada full bf atau fm . Sis boleh sulam antara dua tu . Selang seli 2 jam sekali atau sehari sekali susu fm . Andai kata sis full bf still tak turun maybe baby tak serasi lagi dgn susu sis . Boleh try full susu fm sampai kuning dia turun . Then start balik bf lepas tu . Itu tips saya dpt masa admit wad dgn baby . Alhamdulillah turun banyak . Atau boleh cari klinik yang jual ubat titik kuning dlm mulut baby .

Kerapkan susu baby. Baby kuning mmg akan tido je so ibu kena kejut baby and susukan setiap 2 jam sekali. Bab petua ni kena try and error, kdg sesuai kt org lain tp belum tentu kt kita. Mcm sy, anak sy kuning hampir sebulan. Mcm2 petua sy ikut. Last2, sy cuba makan kurma alhamdulillah kuning anak terus drop. Apapun, ibu jgn stress okay.

Tips dia hanyalah susukan kerap anak, jangan ambil herba buat masa skrg, jamu2 tu semua jgn ambil dulu ye.. Sbb benda tu boleh buat kuning lagi tinggi. Ibu boleh la minum susu kurma utk banyakkan susu. Semoga kuning anak surut.

kerapkan menyusu je sis.. 2 jam 1 kali.. baby tidur kejut je.. bila baby banyak membuang makin kurang bacaan jaundice

Kerap susu kan bby. Bby sy kena tahan dkt wad jaundice mmg tiap 2jam sy kena susu kan dia. Bby tido kena kejut.

kerapkan menyusu