Masalah HB rendah

camne nk tambahkn darah lg ? Hb low. Kndungn dh msuk 5 blan, hb msih low. please bg suggestion tmbhkn hb ?. Rsau kt bby aja ni

16 Balas

Makan makannan yg tinggi zat besi. Makan banyak sayur²an & makanan laut. Jangn minum selain air kosong atau susu tepung. Sya pn hb rendah, tpi alhamdulillah sekarang hb dh naik😊

sy amlkn mkan tembikai dan jambu batu sjk awl.dan minum susu enfamama.alhamdulillah Hb x pernah low.

Makan jambu batu tiap tiap hari sis, tambah ikan bilis dalam masakan jangan buang perut. Ni nurse bagi petua

Berapa bacaan tu? Saya pun dah nak masuk 5 bulan tp hb asyik main kt takat 10-9 je

5y ago

Saya pon sama sis..smpai kena ambik darah..doc nak tahu kenape hb drop..

minun air jambu batu merah.. lebihkan mkn tembikai.. pati drlima jgn lupa amikk

Sy cuba ubat Mailtofer beli kat farmasi,best sedap keggmam je rasa coklat

Beli ubat Maiftofer periksa coklat kat farmasi sis

Makan sayur peria campur ikan bilis

Amalkn mkn buah jambu batu ...

Sy makan limpa lembu,masak goreng kunyit berlada