Hb low, tekanan darah rendah dan nadi laju

Saya 23week. Apa jadi kalau tekanan darah low,nadi laju dan hb low berterusan? Baru2 ni check hb dari 11.7🔽9.8. Nurse tmbh ubat dan lg 2minggu hb turun lg mybe tambah darah. Dh try mcm2 nak bg hb naik tp tak berjaya.

2 Balas

Allahu.. bahaya tu sis.. sis ada makan makanan berkafein ke? klau blh cuba elakkan makan makanan yg berkafein mcm chocolate, kopi, Nescafé, teh, etc.. makan byk sayur bayam in Shaa Allah Hb naik.. amalkan makan ubat doktor bagi lps solat subuh.. lps 1@2 jam boleh start makan.. Moga Bermanfaat.. :)

awak try makan jambu batu , insyaallah hb naik