bagai mana cara untuk menghilangkan ruam peluh pada leher baby

Butir merah merah

bagai mana cara untuk menghilangkan ruam peluh pada leher baby
22 Balas

Sis boleh try sudocrem harga dalam RM 20 lbh mcmtu..Anak sy pakai tu kalau dia ade nappy rash atau lain2 ruam dekat anggota badan..elakkan bby dr sentuh cream tu..atau pun boleh try herbal cream dr shaklee..pun bagus.

pakai yg pink tu mmg khas tuk ruam pns pd bby sis . klau check bby kt kk pn dorg bg cream ni . mmg bgos . sehari dua dh ilang . antiseptic tu plak sy pkai kn kt ank yg ad msalah ruam nanah n berair .

Pakai ni sis, kejap je ruam hilang..sya pn baru pakai, adik syorkn.. Sesuai utk ruam susu, ruam lampin.. Baby saya pakai.. Kjap je dh nmpk kesan die👌🏻☺

4y ago

yesss btl tu..pakai ni kejap ruam hilang..anak sy pun pakai..dekat mana2 anggota yg ade ruam boleh sapu..☺️

Akk ipar sy nurse suggest ni sbb anak dia pn jenis kulit sensitive.. kalau berpeluh hambek byk gler smp anak dia garu² smp berdarah.. dia ckp elok ni..

4y ago

Sya pn pakai ni🙋🏻cpt je baik..

say sapu tepung kanji pada kulit anak. Alhamdullilah, dlm masa 2 hari hilang tanda & bekas. sapu mcm pakai bedak tanpa campur air. sy sapu 5x sehari.

Anak saya ad ruam kat leher jugak rutin saya saya akan tuam dgn air suam then lap kering dgn cara dap lepas tu sapu cream sebamed...inshallah ok

Sy guna cetaphil mndian baby hritu anak buah kena cm ni. Bila pkai kn lama2 bernsur pulih kulit jdi lembut je n licin kt baby..

Baby sya pakai bedak ruam nie lepas mandi lap kering2 pastu sapukan. Alhamdulillah hilang sikit demi sikit.

4y ago

Anak saya pun sesuai dgn bedak ni.. dan sy pakai mandian sebamed utk ank sy

Try pakai applycrumby ni... 100% organic. Baca dlm photobooth sy ada share npe sy suka applecrumby ni.

Klu org tua dulu anak saya di sapukan tepung sagu...Alhamdulillah berkesan...ikut masing2...