Alhamdulillah hb dari 10.2 ke 11?

Bulan lepas mmg stress sgt bila tgk hb rendah... rupanya tau dh puncanya Sy mkn iberet tu dgn air kosong je..n jgn minum dgn susu sbb susu pn leh kurgkan pnyerapan zat besi.. org ckp kurg bkesan jadi sy minum dgn sunquick tanpa gula atau jus oren Pastu byk mkn sayur bayam kangkung ..mkn buah jambu batu Alhamdulillah tadi bt checkup naik.. takut jgk klu xnaik2 mcm2 dah mkn.. So sy nak share pd sape2 yg ade prob hb low ?

1 Balas

ya, 2jam sebelum/selepas mkn supplements tu tak boleh ambil minuman berkafein & susu. nak bantu penyerapan zat tu boleh mkn buah oren selalu.