Bsp

Buat bsp kne amk nmbor gak kew ? Biasa xpyh amk nmbor.. menunggu pggl smpai trlebih masa dh..

18 Balas

Kk di tpt sy, kena register dulu kat kaunter dan bgtau nak buat bsp. Kemudian terus ke bilik ambil darah utk bsp. Nurse akan tulis result bsp. Sy beli sendiri alat bsp tu. Dalam 2 kali buat doktor mintak buat bsp di klinik semula sebab risau bacaan x sama. Sy ikut je arahan doktor walaupun agak menggangu jadual kita. Demi baby kena jugak ikut arahan doktor

Xyah amik no, kt tmp sy trus msk letak buku dlm makmal tu, msa 1st time kena buat bsp pn sy amik no smp trlepas waktu, so x valid, sy blh buat tuk pkl3ptg n 8mlm, yg 8pg ngn 11pg buat esok harinya...nurse pesan siap nk buat bsp xyah amik no..

Biasa utk sesi pagi nurse suh buat bsp dlu, baru pi daftar. Sebab pndaftaran mkan masa kt tmpt sy 30minit - 1jam n peraturan baru nurse kata, tghari pi terus kt tmpt nurse ibu& anak dftar nama dlm buku dllu, then bsp.

Amik bsp tuk bacaan ke ? Atau serah result bsp ? Saya tiap² mggu kena buat bacaan bsp,buat d rumah sendiri, ke klinik serah result mmg kena jumpa doc ,wajib jumpa, biasa kalau jumpa doc mmg kena amik no sis,

5y ago

Bsp bacaan.. biasa x pyh pown amk nmbor..

Kalau tempat saya, tak perlu ambil nombor dan tak perlu menunggu lama utk bsp/bp. Just walk in je cakap nk buat bsp/bp. Tak sampai 5 min dah siap boleh balik.

Xprlu ambil no..bgtau kt nurse depan nk bt bsp lpastu dia suh kite g makmal..tu je..bgtau dulu apa2,klo x dia org xthu

P kaunter makmal terus bgtau nak buat bsp.. Ltak buku je.. X lama pun.. Biasa kalu ramai pt sgt pun 10min je

Mcm kk sy kalau bsp trus msuk je taya ambil number melainkan nak jumla doktor untk refer bsp ya kena ambil no..

5y ago

Tade lah kena tggu lama..

smlm saya g checkup tgk mane yg ambik bsp xpyh tggu no sampai2 trs ambik darah tgk bsp pastu balik

Ambil jgk no utk dftr..tapi sbb lama nk smpai nombor tu..nurse suruh g makmal dlu..