Antara buah-buahan berikut, yang manakah anda elakkan semasa hamil?

Select multiple options
kurma
epal
oren
anggur
betik
tembikai
nenas
pisang
durian
tiada satu pun di atas

3175 respon

26 Balas

Saya elak nenas segar hingga di akhir minggu sebelum bersalin Sekadar mencuba. Tak sesuai dgn saya. nenas yg dimasak OK

semua sy makan, kecuali betik, sbb lepas makan perut memulas and angin badan, pastu x makan dah smpai nk due

nanas sy x ambil lgsung.. klau durian sy mkn paling bnyk 4ulas je..sedap sgt. musang king plk tu adehhhh

semua buah2 sy makan..Alhamdulillah baby sihat.. skali makan mesti banyak2.. nenas ka, durian ka.. 😅

Semua saya makan 😂

nenas boleh je mkn..tp yg da masak..bukn yg muda²..durian pulak ikut atas org..

mkn jer tapi dlm kuantiti sedikit.. alhamdulillah xda ape2.. skrg dah 7 bulan..

nenas dgn durian..durian makan seulas dua je takot badan panas

Semua boleh dimakan masa hamil.. xde yg saya x makan..

Kesian nanas selalu kena fitnah penyebab keguguran.