Berapa minggu baru boleh beli?

Btw ada pantang larang tak beli baju baby awal awal. Then berpa week baru boleh beli baju baby? Sebb mak mertua kata tggu nak bersalin baru beli.

43 Balas

bagi saya, boleh je beli awal2. macam saya, dah masuk 2nd pregnancy, terus cari stroller n carseat. sebab nanti bby lahir, boleh guna terus. boleh training bby dduk di carseat seawal kluar hosp. atau cari barang2 yg besar. mcm katil bby, buaian, or else. jika perlu. dah masuk 6 bulan pulak, sy dah settle semua baju. siap basuh lagi. beg hosp pon dah prepare dlm kereta. sebab,, ada baby yg lahir pramatang. (7months) walaupun doktor ckp edd kita tarikh sekian, tetap kena prepare. mana tahu jika ada insiden kecil berlaku. minta jauh la kan.. tapi ini cuma pendapat saya.. boleh prepare awal. dah hujung2 nanti, tak larat nak bawak perut pusing2 mall. hihihi