Berat baby

Salam..nk tnye..ada x kt sni yg ank mnyusu bdn sekejap2..ank sy 3 bulan lbih berat 5.2 kg je..cmne ye nk bntu dia naik berat bdn..ank fully bf..tapi time mnyusu dia hisap sekejap2 je

4 Balas

Sama mcm anak sy. Bila sy tny nurse, dia ckp tgk brp ounce susu kita hasilkn dia ckp sblh breast kena 3ounces. Sblh lg kena 3ounces. Anak kita bukan x gemuk, tgk tulang dia kuat, saiz kepala mbesar dgn baik sbnrnya anak kita berkhasiat ckup nutrition sb fully breastfeed. Kita rs x gemuk sb tgk anak org chubby2 kn? Sbnrnya kbykn mommy xdpt hasilkn susu dn ada yg kja jd mrk pilih guna formula. Sb tu anak drg overweight, mmg la comel sb chubby2.. Tp pmknn mgunakan susu formula x mberi nutrisi & sistem imunisasi kpd anak.. Susu formula hny mberi knyg smata, kdg2 mommy yg anak chubby ni ambil ksmptn feed baby 2x atau lebih spy anak knyg dn tidur lama.. Beza dgn kita mommy yg breasfeed. Slps 2jm atau sjam tido slps myusu, anak bgn lapar nk minum susu lg. Pdhl td dh bg ssu kn? Susu ibu cpt hadam. Sb tu anak lps myusu, tidur bgn2 je nk susu blk.. Jgn risau anak x gemuk, pcyla anak mommy yg breastfeed ni lg sihat dr bby yg guna susu formula, chubby2 ni x bmksd sihat tw.. Kdg2 bpotensi utk obesiti & diabetes. Xpe baby kita 5.2kg,x chubby mcm baby lain yg minum formula.. yg pntg anak kita sihat., 😉

4y ago

❤️ yes hehe janji anak sihat , anak saya pun fully breastfeed hehe

sm cm ank sy jgk..hisap skjp2 pas2 tdo...tp kerap gk la...tp sbb pmpers kerap bsh brk pn 4 5x shari..ok la

klu hisap kejp2 berak n kncing ok xpe mngkin ckup susu daH n knyag..Xpon bby nk df kerap walaupun skjap2...

Berat bby masa lahir berapa kg