Tambah berat badan

hi mommies. boleh share tak mommies makan supplements atau any additional foods untuk tambah berat badan? lepas bersalin, berat badan saya makin susut dan makin kurus. dh makan banyak pun still macamtu aje sampai orang tegur maknya makin kurus tak berzat😭😭 btw saya fully bf. so kalau boleh supplements yg selamat untuk baby jgk.

1 Balas

sama la kita. anak dah nak 2 tahun masih bf, berat tak naik naik pun. orang kata amik perancang naik berat. saya amik sampai skrg pun berat maintain. awak makan je multivitamin dgn calcium supplement. makanan lain tu ambil je mcm biasa. lagi elok kalau sempat bersenam sikit sbb tak nak la dapat kolestrol tinggi walaupun berat tak naik tapi tak bersenam. kalau tak cuba lebihkan daging. saya kalau makan lebih daging cepat naik berat tapi tulah muak makan daging selalu haha. kurus bukan bermakna tak berzat. berisi tak semestinya sihat. asalkan makan makanan yg berkhasiat dan bersenam. tu je