BSP

BSP 5.3 tinggi ka?

10 Balas

Bacaan pg kena 4.4-5.2,lunch 4.4-6.3,ptg dhn mlm kna kurang Dr lunch mcm 4 or 5 mcm tu mlm pun sama.. Tu nurse sy yg bg tau

4y ago

Ya.. Sama mcm saya buat... ☺

bak kata doktor .. kalau pagi 5.3 tu paras².. tapi still tinggi .. klau boleh bawah lagi .. 5.3 kebawah

Sepatutnya puasa start pukul berapa ya?sebab aku puasa selalunya jam 8mlm😅😅

4y ago

Alhamdulillah. So far 3kali dh tarikh saya kena buad bsp, bacaan dokter kata Okay 😊

Untuk waktu pagi ke? Puasa sehari sebelum tu 10 malam sampai pukul 8pagi?

4y ago

Alhamdulillah.. Bsp pkl 10.30 turun 4.9

Bleh sy tw sebelum bsp nk amal mknan apa ye...manis2 xbleh kan

4y ago

Tgk comment bergambar kt atas.. Ni saranan kawan saya.. Dia dietitian..

tak boleh lebih 6.7 nanti dia suruh makan ubat kencing manis🙄

4y ago

Alhamdulillah... Lps sarapan turun 4.9, lps mkn tgh hari turun 4.8..

Kalau sblm mkan tinggi tu sis .. kalau after mkn, still ok la

Kalau sebelum makan,tinggi

4y ago

Alhamdulillah..

Sy ikut yg 1800 kalori/day

its normal if 2hours post meal

4y ago

8.00 am 5.3, Alhamdulillah.. Bsp pkl 10.30 turun 4.9