Bacaan Bsp 8am

Morning mommy. Nak tnya kalau bacaan BSP-8am 5.3 okay ke ? Atas pagar sgtkan 😭 #pleasehelp #1stimemom

4 Balas

InsyaAllah ok.. kne jge2 sikit la.. mlm sbelum cek bsp tu elakkn mknan yg manis sgt atau air bgula. So far sye cek alhamdulillah result mlm jek kdg 6.5 ke atas. Carbo pon ikut nasihat doktor.. klo mkn manis lebih atau terlebih lapar, saja2 cek tggi jgk bacaan.. diet kontrol sendiri mkn alaa kadar hilangkn mengidam. Klo lapar lg sye mkn buah atau layan biskut kosong cecah milo. Kdg malas mkn jgk jajan2.. cme time cek bsp mmg tkawal sikit la mkn tu

3y ago

Ya, hormon pregnant ni bg bdn kacau bilau. Sebelum pregnant kencing manis xpernah ada. Semua sihat alhamdulillah. Time pregnant sampai kena warded.. tibe2 hb pon low. Xpe kita jaga jek mknan ikut suku suku separuh mcm dietitian ajar. Suku carbo, suku protein, half sayur. Selebihnya mmg mkn buah jek. Kdg buah dah mkn pon rse lapar lg. Mkn jgk sikit sbb tkot hypo plak.. tringin benda manis sye mkn jek, sbb dah inform doc sye skrg tringin minum air gas, sehari msti rse nk mnum. Doc kata boleh minum jek, tp pilihan amik yg zero sugar klo nk mnum. Apa2 nanti inform jek doktor, alhamdulillah doktor sye kt kk tu ok sgt2.. kdg2 kita ikut kita mkn betul dah, rupanya salah. Igtkn kentang tu under sayur, rupanya carbo. Meratah kentang bakar la, buat baked potato. Punca jgk tu.. 🤣🤣 at least bgtw diet kt doktor nty dorg betulkn balik. Xboleh jgk kita terlalu strict, risau dpt hypo. Pernah jgk konon nk eat clean, shaking bdn n rse nk pitam. Tobat terus.

doktor sy checkup kata kena kurang 5.2 before breakfast pagin

kk tmpat sy, walaupun atas pgar, still ok.. jnji jgn lebih 5.3 ja

3y ago

Thank you awak ❤️ semalam nurse saya cakap okay normal tu alhamdulillah

tmpt sy bsp 5.3 pg tu ok jaa..jgn lebih 5.3 je..☺️

3y ago

Thank you awak ❤️ semalam nurse cakap okay tu normal alhamdulillah