Breast x rasa penuh selepas menyusu

Knpa bby menyusu pastu breast x rasa penuh balik Yee bila smpai masa time nk menyusu balik mulut jer buka pastu mengelak muka dari breast smpai mengamuk2 bby ... Sya pon bagi botol susu guna susu formula bru bby menyusu ..bby bru 2 bulan .. yg Sya rasa breast penuh pon time jam 12 mlm smpai pagi jam 6 atau 9 pagi jer untuk susu badan and dah x rasa penuh terpaksa bagi susu formula so start dri jam 9 pagi smpai 12 mlm lah breast x penuh so Sya x bagi susu badan

1 Balas

Dada rasa tak penuh bukan tanda tiada susu. Kerapkan penyusuan susu ibu samada direct feeding atau pam susu plg maksimum 3 jam sekali. Untuk bimbingan yg betul, rujuk kaunselor penyusuan bertauliah berdekatan puan