Breastfeed mommy

hi saya nak tanya sebagai ibu ibu yg menyusu badan .. bby saya dh 7month. saya nak tanya ibu yg lain pakai breast pad tak? saya pakai jenis yg pakai buang (tampal dkt bra), yela kalau mcm saya kdg susu penuh waktu buat keje rumah . bila ada breast pad kan jadi x la basah bra .. cuma tula bila nk bersama suami tu mcm janggal 😂 sy susu bby ontime je . tiap kali rse nak penuh susu tu trus bg bby ..

4 Balas

saya pkai breast pad tu juga..cuma kalo bersama xde pkai pon..bnda ni terpulang xde masalah nk pkai or x. kalo x selesa boleh buka. cuma kalo buka kne sediakan kain untuk lap😂surely basah coz susu

sya fully bf/df . mmg sllu jg leaking ank dh masuk 6m. kalo kat rumah sya x pkai breast pad tp kalau berjalan sya mmg pakai. masa bersama, sya pakai bra je. xda la jenuh nak lap balik2.

Hai. Ya pakai breast pad. Tapi pastikan terus menyusu anak bila ada demand daripada anak. Moga dipermudah urusan

saya selalu kalau kt umah xpakai..kalau bocor,lap dgn kain