Permakanan bpantang

Bolehkah makan sayur kubis masa bpantang? sya confius la nak makan sayur² ni.. sya bpantang sendiri sbb tu xtau mana yg patut dmakan dalam pantang? mak mertua kena tahan wad sebb sakit gastrik yg teruk. mak sendri pula jauh dkmpung.?

35 Balas

Sis. Ikut badan masing2.. ada mkn ok ada x. mama sy senang ja berpntangnya.. makan apa pun cuba sikit dlu. Klau sakit perut lpas 2jam. Jgn makan dh. Snang sy brpntang sndiri ikut rule tu ja. Saya bg contoh telur. Org kata nty makan gtal2.. sy makan skit dlu. Lpas 2 jam ok ja. Jd sy dpt makan msa berpntang. Contoh kedua,ikan kembung. Sy mkn sbelah ja lpas 2jam rasa miang2 gtal kt tmpt jahit. Trus xsntuh dh.. lpas jahitan da lega smua. Ok ja mkn ikan kmbung 😊. Bab sayur sy memang xalergik apa2. Jd kobis n syur2 lain yg 'angin bg org lain. Alhamdulillah sy dpt mkn. harap mmbntu. ⚘

5y ago

Oww.. bole sya cuba jga la kalau mcm ni cuba sikit²