tertekan dlm pantang

hello mom. sini sya nk kgsikn yg sya bgitu trtekan dgn keadaan lps brsalin. sya first mom. sya brpntang dkt kmpung. nyesal pulak ambk kptusan bpntng dkt kmpung. klau la tahu, bgus stay je bpantang kt kl. sya pnah suarakn pndpt sya, sya nak tenangkn emosi sya. sya nak pegi rumh kkak sya. dkt sna tenang. tp mak sya tak suruh. mak sya cakp, suruh brtahan je, kuatkn hti n smngat. kdg2 sya rsakn mak sya cuma pntingkn dri sndri je.

3 Balas

Saya pantang sendiri, suri rumah. still ada stress dia bila pantang sendiri lagi lagi dgn anak newborn, suami dah masuk kerja. Tapi saya bersyukur jugak pantang sendiri sbb lebih tenang. Tak banyak tangan n tak banyak mulut yg boleh trigger stress saya. 2 minggu pertama sejujurnya agak mencabar tapi bila dah kuat sikit alhamdulillah boleh tackle sikit emosi yg bukan2 tu. Skrg ramai yg pantang sendiri utk ketenangan hahaha. Semoga dipermudahkan ya awak

3mo ago

sma sis sy ank nmbr 3 pntang sndri,smpai hbis pntang,suami plk strt kje msa anak kluar hosptl,mghdp anak 2 orng y cukup lsak,blom lgi bby mrngek,alhmdulillah wlau pun kdang,ada tiba2 strst tu dtg,kdang kita bolh hilngkn strest tu,crik maknan,sy 3 orng anak pntang sndri,smoga ibu2 y pntang sndri dipermudhkan urusan dan ketbhan mnggu hbis pntang

sama lah... pantang dgn my mom. czer. minggu kedua dia dh suruh bangun masak utk suami. alasan, dia xtau nak masak apa. dlm masa yg sama mandikan baby, uruskan baby sndiri sbb dia kata dia xberani. huhuhu,, jadinya, kemuncak hari ke14, menangis² kat suami, ajak balik rumah sndiri. my mom bising, merajuk, sy keraskan hati. stress is not good for us, esp new mom