mommy sedih dgn MIL

Boleh x korg imagine, tgh masak your mil kt blkg duk ckp haa masak bagi pedas ye..bt kuah lebih ye..mak puasa ni hidang utk org puasa byk pahala nye...kita masak semua , dh la 18weeks cmni mengah sgt. Kdg rasa sebak sbb di suruh2 cmtu je mentang tumpang rumah mak mentua hmmm

16 Balas

Saya pon kalau balik rumah mil .. Mil yg masak sy tolong2 je .. Pernah saya masak tp tkde sape pon sentuh .. Husb sorg je yg mkn .. Pastu mil ckp "adik2 ni tk suka mkn bnda pelik2 ni " .. So lpas dari kes tu sy mmg tk masak .. Tp stiap kali mil masuk dapur nk masak sy akan ikut ..

5y ago

Saya pernah masak kat rumah MIL, masa mak takda 3 hari. Adik2 ipar makan sekali je, kalau MIL masak bertambah2 dorang makan. Mungkin masakan saya tak kena dengan tekak dorang kot. Jadi bila dah observes semua nya, saya masuk dapur cuma tolong apa patut je dan tengok mak masak. Kat rumah parents sendiri baru masak.