Saja nk meluah

Salam mommies smua saja nak meluah kt sini sbb tkde nak meluah.. Nak share ng kwn smua duk jauh ng family lg la duk jauh.. Kdg sy trkecil hati ng suami kdg bila sy masak kdg tknak makan apa yg masak.. Contoh masak tomyam tkde usik pon bila tanya tk minat makan tomyam tp beli di kedaii elok je makan selera pulak smpai hirup kuah.. Kdg sy penat layan perangai memilih dia bab makan.. Sbb sy ni masak apa yg ad je ywrla dgn anak kecil lg tp bila bab dia tk nak sentuh lgsung rasa kecil hati sgtt.. Bila mak dia masak eh selera pulak.. Kdg jadi malas lgsung nak masak.. Tp kite pulak yg lapor.. Enthla jaga anak menantu lg penat dr jaga anak sendiri.. Bila dia lapar thu pulak suh masak meggi.. Kite ni bimbang dgn kesihatan dia duk lahap meggi jer...

2 Balas

Memg ade org jnis mkn memilih.. ade yg certain2 menu yg dia ske je.. sye n fmily sye contoh nye.. tomyam memg ske mkn kt kdai sbb sdap.. msk sendri rse nye lain.. tp ade jgak yg kte msk sendri lg sdap dr kdai.. sye rse tu normal, masg2 ade pilihan sendri ape yg dia ske mkn ape yg x ske.. of coz la hsbnd ske msakan mak dia, sbb dia mbesar dgn msakan mak dia.. ble kwen, kan masakan istri x sme.. sbb kte istri nie akn msk msakan mak kte.. jgn stress, klu hsbnd x mkn just bli je.. klu kte nak mkn, kte msk..

4mo ago

Hsband penah compare msakan sye dgn mak dia.. trus sye suruh dia mkn kt umah mak dia 🀣

menyampah betul kalau ada orang jenis memilih makan macam ni. takpela sis, awak masak jela untuk awak sendiri. dia lapar, biar dia sendiri cari makan, tak perlu nak masak maggi untuk dia. kita dah penat masak, dia taknak makan pulak, lain kali suruh dia masak sendiri je.

4mo ago

kdg sy penat sy suh dia masak sndiri sis... yerla kdg masak bnyk ii tp satu pon tk makan.. skurgnya makanla sikit kalau nak ambik hati bini..