ada darah

Boleh tlg saya bezakan sakit gugur dan spotting kndungan sya bru msuk 5w. 5hari lpas asyik sakit pggang . Kmarin dulu dan harini ada darah skit. Saya skan kmarin kandungan masih ada...tp harini turun darah balik.

4 Balas

Ikut pengalaman saya, 5,6w tu spotting pink2 pekat keluar. Itupun saya dah menggelabah 😂 baca articles2, blog2 normal spotting macam tu. tapi dalam 2 minggu dia akan hilang & lepastu semua okay. Tapi saya punya spotting sebulan lebih keluar. Sakit pinggang, tak selera makan, tak boleh bau2. Saya dah susah hati sampai banyak saya beli UPT, tiap2 hari check. Bayangkannn 😂😂 kalau gugur sis, sakit tu sakit sangat. Macam period pain macam tu. tapi kalau sis setakat turun darah tak merah pekat macam darah tu its okay sis 🙂✌🏻

2y ago

waktu tu dah nmpk degupan jantung baby ke?

post lama kan ni, tapi nak pesan jugak la utk org lain sebab soalan ni kerap naik dan masih ramai yg suka ambik mudah. setiap org tak sama. jgn baca pengalaman org awak ambik ringan soal kandungan sendiri. bila pregnant kluar spotting yg berlarutan or bleeding itu bukan perkara biasa wlaupun takda sakit. dapatkan pengesahan doctor bertauliah dulu baru boleh cakap ia Normal or tak normal.

4y ago

Ya sis pos lama..sya keguguran pada 30/6, kndyngan gugur sniri...sya selalu pergi hspital tp.. hspital tmpt sya..bgtw darah sikit2 xperlu dtg hspital...ssh hati ..jd sya sentiasa berulang klinik pakar sakit puan...at tje end..mmg miscarriage ketika 8w...disebabkan rahim saya menurun jd kndungan tak kuat..kandumgan jga dah stop berkembang dr 6w.

pglaman sy gugur dlu, mle2 kluar drah sikit. i thought spotting. tp mkin lme mkin byk drh tu keluar. plus skit kt ari2 yg teramat sgt. trus ajk husband pegi klinik. dktr scan tk blh nk confirm ggur ke tk sbb kndungan bru 5 weeks. so dy req nk tgk drh kt pad . ble dh tgk dy ckp myb miscarriage sbb drh heavy dan ad ketul2. if spotting je tk kn kluar ketul2 drh.

nurse slalu ckp. asal ada darah kluar masa mngndung prgi hsptl kk