Alahan pregnant

Boleh tk saya tahu morning sickness selalunya start dr minggu yg ke berapa pregnancy?

20 Balas

Sy start week6 sampai skrg dah week15 memang hari2 muntah dan alahan teruk sangat tak boleh buat ape2 lngsung. Semoga kita semua sentiasa kuat demi baby🤲🏻

saya masa 1st time mengandung takde alahan. tapi masa 2nd time ni start minggu 6 baru mcm takleh bau bende2 kat dapur. bau tepung pun boleh nak termuntah

ikut dari pembawaan.. lain org lain pembawaan dia ada yang mual2 start dari awal smpai minggu ke 13.. ada yang mual2 dari start pregnant smpai bersalin

saya alahan dr 8weeks sampai 19weeks 😅 takleh nk bau orang masak . xleh bau bilik air . takleh bau husband 😥 tk kire masa sentiasa muntah 🥴

4y ago

sama laaa hahaha

Sya preg anak kedua skg dah 8w syukur xda muntah2 cuma sensitif bau dgn pedih ulu hati jer 😅

sy start minggu ke 6 ..penat sgt2 melayan alahan..sape2 yg takde alahan tu beruntung sgt

Depends pada individu..lain org lain rse n ade yg xkena morning sickness langsung..

Takda alahan muntah2 gitu. Cuma tak suka masam2 and bau perfume. #babyfirst

sy start minggu ke 5. sekarang baru 10 weeks masih morning sickness lagi.

kalau sy . dpt je tahu pregy maka strt lah morning sicknes😂