Selalunya berapa minggu start morning sickness ya? Sy xde mual2 lg.. now 7weeks.

25 Balas

Kenapa nak mintak morning sickness ni. Enjoy lah bila takda morning sickness. Kalau takda tu bersyukur sangat lah. Tahu tak betapa seksanya ada morning sickness ni. Makan minum apa je akan muntah balik. Kesian tau dekat pregnant mom yang ada morning sickness. Ada yang sampai kena warded drip air sebab dehydrated. Ingat ye, tak semua yang pregnant akan ada morning sickness. Setiap yang pregnant amatlah berbeza.

4y ago

Dia risau la tu knapa dia tak kena.

Bersyukur lh tu sis xde morning sicknes.. sy dri awl Hamil smpai skrg 30 mnggu lngsung xde morning sickness or mabuk.. norml je cm biasa.. senang ati sb xde kna bnda2 cmtu.. smpai fmly pelik sy cm x hamil sb sy x akami tu smua.. syukur lh sb xde jdi bdn pn siht bby pn siht..

Depends pada orang jugak sis. Macam saya memang tak mabuk dari awal sampai sekarang, sampai ramai tanya betul ke pregnant sebab tak mabuk / loya langsung.😅 rezeki jugak takde morning sickness. Tengok kawan kawan lain kena, kesian sangat sampai warded😥

Sy dah 10week dri awal pregnancy dah kena morning sickness..please awk jgn meminta😂 Skrg ni pn hari2 doa dtg selera mkn balik.. berat dari 67kg dah turun 64kg ..Banyak alahan ,bgun pagi kepala dah berat🥺 .. Doakan sy dn bby sihat💞

Masa sy pregnant ank 1st n 2nd lgsg xda morning sickness nie....now sy pregnant ank 3rd,ya Allah Bru sy tau betapa seksanya morning sickness nie! berat sy mndadak trun smpai 7kg! Mkn lgsg xda selera,asal mkn je msti muntah blik😢

sy br bsalin bbrp mgu, bby 1st, xd morning sickness...3bln pertama sy tgu priod dbb xcaye sy oregnant sbb xd alahan, kuat mkn lg ade la...huhu no worry sis, lain org lain ragam...gtu juga kandungan...

xfhmlah.. knp smua org kalu pregnant expect akan ada morning sickness.. lain org lain perangai pregnant dia.. dont think to much.. just enjoy pregnancy moment.. bersyukurlah kalu xde ppe alahan..

bagus la tak de morning sickness .. sy nk msuk 4 bln msih ade lg rasa loya muntah . tak sng . tak best nk mkn . klu yg tak de tu alhamdulillah .tak semua org mcm tu . bsyukur la sis

Depends pada orang sis. Macam saya start morning sickness pada 8weeks sampai 15 weeks mcm tu. Haih teruk saya punya morning sickness. Kalau sis tak ade bagus lah, jaga diri ye

saya wk5+ start nausea, sakit kepala bagai. termasuk asik nak baring. sampai la semalam. arini masuk 7wk dah tak rasa nausea teruk, risau pulak tak mabuk2 ni :')