Bersalin

Boleh tak share pengalaman bersalin? Sakit contraction tu tahap yg mcm mana? Contraction, Seluk, Deliver baby, Gunting, Jahit. Part mana paling ngeri? And any tips utk 1st time mum deliver baby.

108 Balas

bila dah dtang contraction,kene seluk ke apa ka x sakit dah..contraction mcm nak buang air besar..tapi dok x bagi teran..nnti baby stress..dah 7cm dok surh pi labor room..saya tngok yg lain semua kene usung ngn wheelchair..saya selamber jalan kaki p labor room...dok pon terkejut..saya kata saya jenis kuat tahan sakit...sakit mcm mana pon saya boleh tahan..alih2 seluk punya seluk..4doktor dtang last2 depa decide kene Ceaser..menangis terus..time nak belah perut semua budak practikal..bayang hampir 20 org keliling..sorang cucuk blakang,lari p cari doktor,tnya doktor..sorang bbuh okSigen lari lagi p cari doktor..kita pon lemas..last2 pengsan..sedar2 dah siap..anak pon x tau laki ka pompuan..yg nurse dok tanya puan ank laki kan pompuan..mana la saya tau..anak masuk nicu...3hari lepas tu baru dpat pegang anak tngok anak..lagi seronok bila dia sebijik ikut muka saya..sekian