Bersalin

Boleh tak share pengalaman bersalin? Sakit contraction tu tahap yg mcm mana? Contraction, Seluk, Deliver baby, Gunting, Jahit. Part mana paling ngeri? And any tips utk 1st time mum deliver baby.

108 Balas

Sy part deliver baby tu ok ..xrasa sngt sakit..smpaikan masa nurse suruh teran tu sbab kpala baby dh nak kluar..sy xdpt nk teran..3 kali kpala baby nak kluar..mcm main2 pulak nak deliver masa tu..smpai sy ckp dkt nurse " sy penat owh"..trpksa la nurse gnting..xrasa pun parr gunting tu sbab contraction masa tu..Allahu..mmang xterkata la..kalau llaki yg kena part contraction tu xtw brapa org yg inalillah..msa contraction tu..ngam2 kena seluk lagi masatu..bleh2 nurse tu bgi kertas sruh sign tndatngan baca krtas lagi smua..smpai nak pgi tndas tu..melutut skjap masa nak naik ktil..nurse tu tngok je..smbil ckp "ok ka x"..msatu Allah..rasa mcm azab sngt..then bru nak smpai ktil tu smbil darah mngalir ngalir dri bwah tu..sy trhempap skjap dkt dinding..nurse tu tngok je smbil ckp "_ apa ko bwt ni"..mcm mw tembak je guna pistol"..dah tw org sakit contraction..bleh2 dy ckp " apa sy bwt tu"..pdhal org dh nak gila dah menahan...smpai la baby kluar tu..part jahit..memang skit..smpai mlaungkan azan skjap..hahaha..then ada sorang lagi nurse baik hti ni ckp pndai sy teran smpai dy ckp "sptutnua sy xpyah gunting miss v tu,sbab cntik jga ni "..adoii..agak byk karenah lucu dan mnyakitkan masa mlhirkan..doc yg sptutnya tngok dan smbut baby tu .xbrani plak tngok sy brsalin..dy berlindung dsebalik tirai...hahaha..maybe blum prnah rasa kot..sbab tu tkut..

4y ago

doc berselindung di sebalik tirai? Haha intai2 pulak extreme sgt kot sis punya action bersalin tu.